De kloksystemen van Klokin

Van alleen urenregistratie tot en met compleet HR systeem

Kies jouw inkloksysteem

Het inkloksysteem dat je kiest is de manier waaróp mensen gaan in en uitklokken. Dit staat los van de software waarmee je de werknemers en deze geregistreerde tijden vervolgens beheert. Deze beheerkant noemen we bij Klokin het beheersysteem. Je hebt dus enerzijds het kloksysteem en anderzijds het beheersysteem.


Bij Klokin kennen we 3 manieren om in en uit te klokken:

  • Inkloksysteem met druppels
  • Inkloksysteem via smartphone
  • Inkloksysteem op tablets

Deze systemen werken prima samen. Je kan ze dus ook in combinatie met elkaar gebruiken. Het systeem dat je kiest heeft alleen betrekking op de manier van in en uitklokken. Alle functionaliteiten uit ons systeem zijn voor alle kloksystemen toegankelijk. Hieronder worden de verschillende kloksystemen kort beschreven. Helemaal onderaan de pagina kan je ons filmpje bekijken waarin je kan zien hoe het inklokken precies werkt.

1. Inklokken met druppels


Inklokken met druppels is heel eenvoudig. De werknemers kunnen de druppel aan hun sleutelbos hangen. Als ze op de werkvloer komen en ze willen inklokken houden ze de druppel bij het klokscherm. Het klokscherm scanned de druppel en de medewerker staat ingeklokt. Uitklokken werkt hetzelfde.

Bedrijven die kiezen voor klokken met druppels doen dit vaak vanwege de authenticatie voordelen.

Voor het in- en uitklokken met druppels biedt Klokin 2 systemen. De Klokin Terminal en de Klokin Terminal Pro. Deze vindt je terug in onze webshop. De Klokin Terminals zijn pre-installed en reeds gekoppeld aan je account.

Je kunt dus meteen van start met het Klokin kloksysteem.

2. Inklokken met smartphones


Inklokken met smartphones gebeurt via onze webapp. Deze manier heeft als groot voordeel dat er een locatiebepaling plaats kan vinden. Met andere woorden: medewerkers kunnen alleen in en uit klokken als ze zich daadwerkelijk met hun smartphone op deze locatie bevinden. De authenticatie is op deze manier geen probleem én alleen de telefoons die je goedkeurt vanuit je administrator account mogen gebruikt worden om in en uit te klokken.

Voor het klokken met smartphones hoef je verder geen hardware aan te schaffen.

3. Inklokken met een tablet


Inklokken met een tablet kan op 2 manieren. Via de browser of door onze android Klokin-app en onze Klokin-launcher te downloaden en te installeren. Door deze apps wordt het klokscherm vastgezet en kun je er alleen nog mee klokken.

Na het goedkeuren van de tablet vanuit het beheer account kunnen de werknemers gaan klokken door op hun naam te klikken. Eventueel kan je elke werknemer een eigen pincode geven. Het systeem vraagt dan om deze pincode als iemand op een naam klikt om in of uitklokken.

De tablet kan je zelf aanschaffen of je kan er 1 bestellen via onze webshop. Deze zijn pre-installed en reeds gekoppeld aan je account. Je kunt meteen van start.

Kloksysteem in actie


In deze korte presentatie zijn de de drie verschillende manieren om in en uit te klokken in beeld gebracht.

Heb je nog vragen ?

Bij Klokin nemen we je serieus. Onze helpdesk is voldoende bemand om wachttijden te voorkomen. Heb je vragen over ons kloksysteem of over een bepaalde functionaliteit bel dan gerust op. Wij nemen graag de tijd om al je vragen over het in en uitklokken te beantwoorden.Mocht het toch voorkomen dat iedereen in gesprek is dan bellen we je even later terug.