De kloksystemen van Klokin

Van alleen urenregistratie tot en met een compleet HR systeem

Kies jouw inkloksysteem

Kies een inkloksysteem of een combinatie van meerdere inkloksystemen. Alle klokschermen communiceren met elkaar via de cloud en deze beheer je zelf online via jouw eigen Klokin Portaal. Bij Klokin zijn er 3 manieren om in en uit te klokken:

Inkloksysteem met druppels

Inklokken met druppels doe je met de Klokin Terminal Pro.

Inkloksysteem via smartphone

Mobiel inklokken via de smartphone met optionele plaatsbepaling.

Inkloksysteem op tablets

Inklokken op een tablet via touchscreen met optionele pincode.


Het systeem dat je kiest heeft alleen betrekking op de manier van in en uitklokken. Alle functionaliteiten uit ons systeem zijn voor alle kloksystemen toegankelijk. Hieronder worden de verschillende kloksystemen kort beschreven. Helemaal onderaan de pagina kan je ons filmpje bekijken waarin je kan zien hoe het inklokken precies werkt.

1. Inklokken met druppels


Het inkloksysteem met druppels werkt heel eenvoudig. De werknemers kunnen de druppel aan hun sleutelbos hangen. Als ze op de werkvloer komen en ze willen inklokken houden ze de druppel bij het klokscherm. Het klokscherm scant de druppel en de medewerker staat ingeklokt. De weergave is instelbaar als klok, maar je kunt ook de namen van de medewerkers weergeven op de Terminal.

Bedrijven die kiezen voor klokken met druppels doen dit vaak vanwege de authenticatie voordelen. Voor het in- en uitklokken met druppels adviseren wij de Klokin Terminal Pro. Deze vindt je terug in onze webshop.

De Klokin Terminal Pro met druppels is pre-installed en reeds gekoppeld aan je account. Met het Klokin kloksysteem kan je de druppels dus meteen gaan koppelen aan je medewerkers. De druppel is ook éénvoudig te ontkoppelen en vervolgens kan je de druppel weer koppelen aan een andere medewerker. De geklokte tijden zijn gekoppeld aan de medewerker, en niet aan de druppel vandaar dat je de druppel meteen voor iemand anders kan gebruiken.

2. Inklokken met smartphones


Inklokken met smartphones gebeurt via onze WebApp. Deze manier heeft als groot voordeel dat er een locatiebepaling plaats kan vinden. Met andere woorden: medewerkers kunnen alleen in en uit klokken als ze zich daadwerkelijk met hun smartphone op deze locatie bevinden.

Via jouw portaal kun je onbeperkt locaties toevoegen, waarbij Klokin de GPS positie automatisch bepaalt op basis van lengtegraad en breedtegraad. Vervolgens kun je zelf instellen hoe groot de straal is, waarbinnen een medewerker mag inklokken en optioneel ook uitklokken. Uiteraard kun je per medewerker instellen op welke locaties hij wel en niet mag klokken.

Authenticatie is volledig gewaarborgd: alleen de telefoons die je goedkeurt vanuit jouw portaal mogen gebruikt worden om in en uit te klokken. Hierbij wordt een smartphone dus vast gekoppeld aan een medewerker.

Een ander voordeel: voor het mobiel klokken met smartphones hoef je verder geen hardware aan te schaffen.

3. Inklokken met een tablet


Inklokken met een tablet kan op 2 manieren. Via de browser of door onze android Klokin-app en onze Klokin-launcher te downloaden en te installeren. Door deze apps wordt het klokscherm vastgezet en kun je er alleen nog mee klokken.

Na het goedkeuren van de tablet vanuit het beheer account kan het personeel gaan klokken door op hun naam te klikken. Eventueel kan je elke medewerker een eigen pincode geven. Het systeem vraagt dan om deze pincode als iemand op een naam klikt om in of uitklokken.

De tablet kan je zelf aanschaffen of je kan er 1 bestellen via onze webshop. De Klokin Tablet is pre-installed en reeds gekoppeld aan je account. Je kunt meteen van start.

Kloksysteem in actie


In deze korte presentatie zijn de de drie verschillende manieren om in en uit te klokken in beeld gebracht.

Heb je nog vragen ?

Bij Klokin nemen we je serieus. Onze helpdesk is voldoende bemand om wachttijden te voorkomen. Heb je vragen over ons kloksysteem of over een bepaalde functionaliteit bel dan gerust op. Wij nemen graag de tijd om al je vragen over het in en uitklokken te beantwoorden. Mocht het toch voorkomen dat iedereen in gesprek is dan bellen we je even later terug.