EENVOUDIG ALLE GEWERKTE UREN BIJHOUDEN

Urenregistratie voor jouw bedrijf

Met een gedegen uren registratie maak jij het jezelf gemakkelijk. Het urenregistratie systeem van Klokin geeft je de juiste inzichten voor jouw bedrijf. Met de uitgebreide en overzichtelijke Excel rapportages weet je precies hoeveel werkuren er gemaakt worden en hoe je personeel gerelateerde zaken kunt managen.

Het urenregistratie systeem van Klokin

Uren bijhouden van personeel

HET BELANG VAN EEN GEDEGEN URENREGISTRATIE


Wat betekent urenregistratie?

Urenregistratie betekent het bijhouden en registreren van uren die door het personeel besteedt wordt aan werkzaamheden of werkopdrachten. Het heeft betrekking op het bijhouden van het aantal gewerkte uren op afdelingen, werkorders of projecten waaraan gewerkt is. Ook betekent een urenregistratie het registreren van pauzes en afwezigheid door bijvoorbeeld ziekteverzuim of verlof.


Dankzij het gebruik van het kloksysteem van Klokin worden de gewerkte uren automatisch geregistreerd. Alle uren van de medewerkers worden bijgehouden in jouw account en zijn real-time inzichtelijk. Niet alleen heb je op deze manier een naslagwerk van waar de uren gewerkt zijn, tevens heb je een compleet overzicht van alle uren die door het personeel gemaakt zijn.


Men heeft overigens de vrijheid om tijden toe te voegen, tijden te bewerken en te verwijderen. Op deze manier heeft men de controle over de volledige urenregistratie.


Is een urenregistratie verplicht?

Wat veel ondernemers niet weten is dat het verplicht is om een gedegen urenregistratie te hebben. De uren bijhouden van al het personeel is dan ook verplicht. Echter, wanneer je de gewerkte tijden nog op papier bijhoudt, zorg je er voor dat je jezelf opzadelt met een enorme administratieve last. Daarnaast is het handmatig bijhouden van uren foutgevoelig, wat op haar beurt weer kan leiden tot discussies met het personeel. Met het urenregistratie systeem van Klokin behoren deze zaken tot de verleden tijd:


  • Automatische urenregistratie
  • Tijd voor tijd berekening
  • Uren bijhouden per afdeling of werktaak
  • Projectregistratie t.b.v. facturatie of nacalculatie
  • Diverse verlof soorten registreren


We zullen hieronder verder ingaan op de urenregistratie van Klokin.

Uren bijhouden van het personeel

Inzicht met een urenregistratie


Met een deugdelijke urenregistratie heeft u een exact inzicht in hoeveel uren er binnen uw bedrijf gewerkt worden en ook op welke afdelingen of projecten deze uren gemaakt worden. Daarnaast wordt onbetaalde pauze en betaalde pauze ook binnen de uren registratie geregistreerd, zodat u omtrent de pauze correct handelt conform ARBO wetgeving.


Met het urenregistratiesysteem van Klokin heeft u volledige controle. Je kunt tijden zelf toevoegen aan het systeem, maar je kunt bestaande tijden ook zelf aanpassen. Tijden zijn ook toe te voegen, bijvoorbeeld wanneer een medewerker vergeet om in te klokken. Is een medewerker vergeten om uit te klokken, dan kan men deze tijd zelf afsluiten, maar het is ook mogelijk om dit automatisch te laten doen met behulp van de functie automatisch uit klokken. Hierbij wordt de tijd aangepast naar een zelf te bepalen aantal uren of op basis van de contracttijd die op die dag geldig is.


1 maand proberen >

Urenregistratie met de App


Er zijn binnen het systeem verschillende manieren voor het bijhouden van uren. Uren bijhouden kan via het kloksysteem, namelijk met een tablet of via de Klokin terminal met druppels. Wil je liever geen hardware? Dan kun je ook inklokken via de App. De medewerkers kunnen dan via de smartphone inklokken en uitklokken. De uren worden geregistreerd en zijn direct inzichtelijk binnen het urenregistratiesysteem. Hierbij is het mogelijk om een Geo locatie check te doen. Middels plaatsbepaling in de app, wordt gekeken of de medewerker in de buurt is van een toegestane locatie om de tijden te registreren.


Met de urenregistratie app heeft de medewerker ook direct inzicht in de gewerkte tijden. Tevens kan hij zijn tijd-voor-tijd saldo bijhouden en ook zien hoeveel vakantiedagen er nog beschikbaar zijn. Op deze manier wordt de HR afdeling aanzienlijk ontlast, omdat personeel niet meer te pas en te onpas het kantoor binnen komt om te vragen hoeveel vakantiedagen of tijd voor tijd er op te nemen is.


Bekijk kloksysteem >

Urenregistratie met App

API koppelingen urenregistratie

Urenregistratie koppelingen


Wordt er binnen uw organisatie nog handmatig data overgezet naar andere systemen? Dat is niet langer nodig. Met de koppelingen binnen de urenregistratie van Klokin kun je data automatisch koppelen met andere systemen, zoals bijvoorbeeld een extern boekhoudprogramma of loonadministratie. Veelgebruikte systemen zijn bijvoorbeeld Visma Nmbrs, Exact, AFAS, maar ook vele andere systemen zijn eenvoudig te koppelen via de beschikbare API.


Binnen de API van Klokin zijn er diverse functies, zodat je zelf kunt bepalen welke informatie je door wilt zetten. Zo is het mogelijk om de ruwe klokdata (dit zijn alle losse gewerkte tijden per medewerker per dag) 1 op 1 door te zetten naar jouw boekhoudprogramma ten behoeve van de loonadministratie. Het is ook mogelijk om alleen de totale werktijd per medewerker door te sturen, bijvoorbeeld het totaal aantal uren van de medewerkers die in de betreffende verloningsperiode gewerkt hebben.


Heeft jouw organisatie behoefte aan een stukje maatwerk, bijvoorbeeld in de vorm van een aangepaste export welke direct te koppelen is met een intern of extern systeem? Ook dat is mogelijk, in veel gevallen is dat een oplossing op een specifiek vraagstuk waarbij er geen 1 op 1 koppeling mogelijk is. Dit kan het geval zijn indien er afwijkende eisen zijn binnen de urenregistratie. Neem gerust contact op indien er hiervoor specifieke vragen zijn. Klokin helpt u graag verder naar de perfecte urenregistratie oplossing.


Direct Starten >