Functies

Alles voor een complete urenregistratie

Voor bedrijven door bedrijven


Dankzij de input van onze klanten zit het kloksysteem van Klokin boordevol handige functies. Deze maken het beheren en controleren van de gewerkte tijden een stuk eenvoudiger. Zo heb je een correcte up2date urenregistratie met minimale inspanning. Hieronder een overzicht van deze handige functies. Klik op de titel om meer te lezen over een functionaliteit.

Pincode op klokacties

Voor bedrijven die geen gebruik maken van nfc druppels om in en uit te klokken maar die wel enige authenticatie willen biedt het systeem de mogelijkheid om de klokacties van de werknemers te beveiligen met een persoonlijke pincode.

Uitvragen van informatie bij klokacties

Het is mogelijk om informatie uit te vragen via het klokscherm bij vooraf bepaalde klokacties. Dit kan op inklokken en / of uitklokken en je kunt het verder specificeren naar bijvoorbeeld een afdeling of project.

Automatische pauze

Met de urenregistratie van Klokin kan je werken met handmatig geklokte pauzes én automatische pauzes. Dat betekent dat werknemers hun pauzes niet handmatig registreren maar dat deze wordt berekent aan de hand van de geklokte werktijd.

Pauze vergoeding

Met een pauze vergoeding kun je een bepaald deel van de pauze doorbetalen. Wanneer een medewerker recht heeft op een half uur doorbetaalde pauze en een half uur niet-doorbetaalde pauze, dan kun je dat op deze manier instellen.

Berichten publiceren

Als beheerder kun je berichten publiceren aan medewerkers die inzichtelijk zijn in de Personeel App. Je kunt eenvoudig selecteren voor wie het bericht is, door een afdeling of project te selecteren of individuen.

Inklokken vanuit planning

In sommige gevallen wil je dat je werknemers alleen in en uit kunnen klokken als ze daadwerkelijk ingepland staan. Bijvoorbeeld bij nuluren contracten, oproepkrachten of werknemers met wekelijks variabele uren.

Beschikbaarheid personeel

Bij het inplannen van je personeel is het fijn om te weten of ze voorkeur hebben voor bepaalde dagen, of dat er dagen zijn dat ze niet kunnen werken. Dat kan met de personeel app van Klokin

Urenregistratie per project

Gewerkte uren kunnen geregistreerd worden op werkorders, verkooporders of projecten. Uitermate geschikt voor facturatie richting klanten en/of nacalculatie van offertes.

Signalering en waarschuwingen

Met het kloksysteem van Klokin kan je heel eenvoudig waarschuwingen ontvangen op een emailadres bij een bepaalde situatie. Met deze waarschuwing kan men eventueel handmatig een actie ondernemen.

Toeslagen en overwerk

Op zoek naar een kloksysteem dat toeslagen kan berekenen op feestdagen, zaterdag, zondag of bijvoorbeeld doordeweeks na 19.00 uur. Stel het helemaal zelf in.

Standaard bezettingen

Met Klokin kan je simpel een repeterende bezetting of repeterend rooster samenstellen. Dit kan vanaf één tot en met tien wekelijks repeterend. Deze bezetting ziet men terug in de planningen en roosters.

Tijdverzoeken

Is een medewerker vergeten in te klokken of heeft hij of zij niet op tijd uitgeklokt? In dat geval kan de betreffende persoon een tijdverzoek sturen dat snel in het systeem kan worden ingevoerd door de beheerder.

Kloksysteem met plaatsbepaling

Met het kloksysteem van Klokin kunnen medewerkers via de WebApp inklokken met hun smartphone waarbij een controle plaatsvindt op de afstand van de medewerker ten opzichte van projecten en locaties.

Afrondingen

In het systeem van Klokin kan je afrondingen op in- en uitkloktijden instellen. Dit kan zowel op medewerkerniveau als met een afrondingregel voor het hele bedrijf.

Feestdagen

Met Klokin is het simpel om iedereen vrij te geven op een feestdag of bedrijfsevenement. De mensen die wel werken kan je eventueel een toeslag toekennen.

Ziekteverzuim

Het systeem van Klokin geeft je een eenvoudige manier om ziekmeldingen te verwerken. Indien het verzuim langer duurt dan een x aantal dagen krijg je een melding op je dashboard.

Vakantie opbouw

Met Klokin kan je op een eenvoudige manier vakantie opbouw laten berekenen over de gewerkte uren. Deze opgebouwde uren kan je laten afboeken door opgenomen of uitbetaalde vakantie uren.

Tijd voor tijd

Het saldo `tijd voor tijd` geeft aan hoeveel iemand te veel of te weinig heeft gewerkt ten opzichte van zijn of haar contract uren. Je kunt het per dag en per week bekijken.

Tijdregistratie thuiswerkers

Thuiswerken en urenregistratie: gemakkelijk, overzichtelijk en toch de controle behouden. Met onze SAS oplossingen heel gemakkelijk. Bekijk de mogelijkheden van Klokin.

Tijdregistratie op therapeutische basis

Met de software van Klokin is gewerkte uren registreren op therapeutische basis tijdens het terugkeren van ziekte heel eenvoudig. Gewoon de optie `mag klokken op therapeutische basis` even aanzetten.

Authorisatielevels

Wil je een afdelingchef, floormanager of andere werknemer administratieve taken laten uitvoeren over een afdeling, een project of een groep gekoppelde medewerkers?

Rapportage woon en werkverkeer

Heeft uw bedrijf meer dan 100 werknemers? Dan moet u ieder jaar gaan rapporteren over het zakelijke en woon-werkverkeer van uw medewerkers. Bijvoorbeeld het aantal gereisde kilometers en soort vervoer.

Automatische urenregistratie zonder inklokken

Ben je op zoek naar een inkloksysteem dat naast de werknemers die inklokken ook geschikt is voor personeel dat hun gewerkte tijd niet of slechts gedeeltelijk hoeft te registreren zoals bv managers en hoger opgeleid personeel ?

Competenties binnen de urenregistratie

Wil je de geregistreerde tijd op projecten onderverdelen aan de hand van werkzaamheden / competenties of wil je op bepaalde werkzaamheden roosteren ?

Export naar payroll zoals Nmbrs en Exact

Gebruik je al een loon administratie en wil je toch gaan inklokken en uitklokken? Vanuit Klokin kan je de gewerkte uren rechtstreeks exporteren naar salaris software zoals Nmbrs en Exact.

Arbeidstijdenwet wettelijke arbeidstijden

Wil je een urenregistratie die automatisch controleert op te lang gewerkte diensten: per dag, per 4 weken en per 16 weken? Vul de parameters van jou bedrijf in en de controle loopt meteen mee bij het inklokken en uitklokken.

Loonkosten berekenen

Met Klokin kun je direct de loonkosten berekenen. Dit kan over een door jouw te bepalen periode. Tevens heb je op jouw dashboard de real-time loonkosten altijd tot jouw beschikking.

Niet komen opdagen

Met Klokin kan je gewaarschuwd worden als mensen staan ingepland maar ze klokken niet (op tijd) in.

Verschillende contracten of afspraken

Hanteren jullie meerdere bedrijfsreglementen ofwel CAO`s bij jullie medewerkers of groepen medewerkers ?