Nieuws

Artikelen met betrekking tot urenregistratie

Urenregistratie tijdens de coronacrisis

23-12-2021

Voor een aantal aftrekposten zoals de meewerkaftrek, de zelfstandigenaftrek en de oudedagsreserve moet u voldoen aan het urencriterium. Dat houdt in dat u ten minste 1225 uren per kalenderjaar besteedt aan werkzaamheden voor uw onderneming.

Deze urenregistratie moet u op aanvraag van de belastingdienst kunnen overleggen. Met de urenregistratie van Klokin voldoet u aan alle criteria.

Door de coronacrisis kunt u hier in 2021 misschien niet aan voldoen en zou u niet in aanmerking komen voor de bovengenoemde aftrekposten.

Om dit risico te voorkomen geldt er een automatische goedkeuring voor de periode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021. U mag in die periode 24 uur per week berekenen van de belastingdienst, zonder dat uw urenregistratie dit aan hoeft te tonen. Dit mag dus ook als u niet werkelijk 24 uur per week hebt gewerkt.

Bent u een seizoengebonden ondernemer? En ligt de piek van uw werkzaamheden normaal juist in de periode van 1 januari t/m 30 juni? U mag uitgaan van hetzelfde aantal uren als in de piekperiode van 2019. De uren over 2019 moet u wel aannemelijk kunnen maken.

Door je uren te registreren met de software van Klokin kan je altijd de gewerkte uren uitdraaien en bekijken over de periode die je wilt. Daarmee is het onmiddelijk inzichtelijk of je nog aan het urencriterium voldoet.

Wat de totale lockdown van december gaat betekenen voor het aantal uur dat je moet registreren is nog niet bekend. Zodra wij meer weten zullen wij u hierover informeren.


Terug naar het nieuwsoverzicht