Nieuws

Artikelen met betrekking tot urenregistratie

Tijdregistratie thuiswerkers

09-09-2020

Tijdens de coronacrisis zijn heel wat mensen aangewezen op thuiswerk. Dat is voor iedereen een aanpassing, maar op voorwaarde dat u goede afspraken maakt, lukt dat wel. In deze tijden is een correcte en efficiënte tijdsregistratie uiteraard belangrijker dan ooit. Met het Klokin kloksysteem verloopt alles makkelijk en efficiënt, zowel voor u als voor uw werknemers. Enkele voordelen op een rijtje.

1. Uw medewerkers behouden het overzicht

Net als op kantoor, behouden uw medewerkers ook thuis een goed overzicht van hun gewerkte uren. In plaats van in- en uit te klokken aan de badgelezer op kantoor, doen ze dat virtueel vanop hun pc, laptop, tablet of telefoon. Alle gegevens die uw hr-dienst nodig heeft, worden berekend en op scherm getoond of naar excel geexporteerd. Zo helpt Klokin u om ook bij thuiswerk het arbeidscontract tussen werknemer en werkgever te respecteren.

2. Mobiel klokken maakt thuiswerk extra makkelijk

Nog handiger is de optie mobiel inklokken. Ook daarmee kunnen uw medewerkers virtueel in- en uit boeken. Indien gewenst kan de medewerker ook locatiebepaling inschakelen, zodat u weet waar de boeking plaatsvond. De mobiele app bevat verder alle functionaliteiten om verlof of andere afwezigheden aan te vragen, het werkrooster te wijzigen, de planning van het team op te vragen, …

3. Collega’s hebben zicht op elkaars bereikbaarheid

Met het kloksysteem van Klokin kunnen thuiswerkers ook inkijk krijgen in de aanwezigheidsstatus van collega`s: is een bepaalde collega nu aan het werk, is hij bereikbaar of neemt hij even pauze? Uiteraard wordt daarbij de privacy gerespecteerd: collega`s zien bij afwezigheden van een halve of een hele dag nooit de reden van die afwezigheid (vakantie, ziekte).

4. Maak gebruik van mobiel klokken

Met de optie mobiel klokken kunt u als werkgever zelfs vragen aan uw medewerkers om hun tijd te boeken op projecten of taken, zodat u een duidelijk zicht krijgt op het uitgevoerde werk.

Thuiswerk in tijden van corona

Tot slot met klokin kunnen uw medewerkers zelf hun uren bewaken. U als werkgever kunt dankzij uren-correctie altijd de gewerkte uren bewerken.

Bekijk onze functie omschrijving van tijdregistratie thuiswerkers.


Terug naar het nieuwsoverzicht