Rapportage woon en werkverkeer

Heeft uw bedrijf meer dan 100 werknemers? Dan moet u vanaf januari 2023 jaarlijks gaan rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van uw medewerkers

De software van Klokin maakt dit gemakkelijk en beheersbaar. Via een of meerdere schermen bij bijvoorbeeld de ingang, de uitgang of de kantine, via de computers van de medewerkers of via mobiele telefoons.

De medewerker komt op het werk en klikt op zijn of haar naam, op de app of scant de druppel of andere nfc tag. Vervolgens wordt de informatie uitgevraagd. Deze vragen kan je als beheerder zelf instellen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Ben je vanaf je thuisadres gekomen?
    Ja / Nee
  • Hoe ben je gekomen?
    Auto / Fiets / OV / Meegereden
  • Wat is de brandstof?
    Euro95 / Diesel / LPG / Electrisch

Ook bij het naar huis gaan kan je deze en of andere informatie uitvragen. Om het proces te versnellen kan het systeem de antwoorden vast vullen met standaard informatie zoals bv de reisafstand naar het thuisadres van de werknemer óf met de vorige antwoorden van deze medewerker.

Door de antwoordwaardes correct te definiëren kan je eventueel je eigen formules maken in de excel export. Bv reisafstand maal de CO2 uitstoot per kilometer van het gekozen vervoer met de gekozen brandstof. Op deze manier kan het zelfs leuk worden om als bedrijf je eigen klimaatvorderingen in beeld te brengen.

Op deze manier voldoe je aan de wettelijke bepalingen én de medewerkers zullen zich misschien bewust worden hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan de verplichting van de organisatie omtrent het terugdringen van de co2 uitstoot.

Lees ook ons nieuwsartikel over de verplichte rapportage woon en werkverkeer.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen