Pincode op klokacties

Voor bedrijven en organisaties die geen gebruik willen maken van nfc druppels om in en uit te klokken maar die wel enige authenticatie en beveiliging willen biedt het inkloksysteem de mogelijkheid om de klokacties van de werknemers te beveiligen met een persoonlijke pincode.

Het activeren van deze mogelijkheid in het kloksysteem is simpel: ga in het beheersysteem naar instellingen -> personeel en vink daar de optie persoonlijke pincode aan en sla op. Ga vervolgens naar de stamkaart van de werknemer waarvoor je de pincode in wilt stellen. Je ziet het invoer veldje pincode. Voer hier een drie of vier cijferige pincode in. Klik vervolgens op `opslaan` en je bent klaar met instellen.

Wanneer de pincode bij een personeelslid ingevoerd is moet deze werknemer voortaan zijn persoonlijke pincode invoeren als hij of zij wil in- of uitklokken of van afdeling of project wil wisselen.

Of je hier als werkgever / organisatie voor kiest hangt een beetje af van de bedrijfscultuur en het vertrouwen dat er is in de medewerkers. `Per ongeluk` in- of uitklokken op het kloksysteem voor een collega is met een persoonlijke pincode niet mogelijk. Als je voor iemand anders klokt en je moet daar een persoonsgebonden pincode voor invoeren dan ben je als medewerker aan het frauderen.

Overigens bieden wij ook de mogelijkheid om in te klokken met een druppel of andere chip of kaart en je kan medewerkers met hun mobiel laten inklokken. Bij mobiel inklokken kan je de plaatsen waar mensen mogen in- of uitklokken bepalen maar dat is niet noodzakelijk.

Meer informatie over inklokken op smartphone met plaatsbepaling


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen