Signalering en waarschuwingen

Het kan gebeuren dat het kloksysteem tegen onvoorziene situaties aan loopt of dat er gesignaleerd wordt dat er bijvoorbeeld een rare tijd wordt ingevoerd.

Met het kloksysteem van Klokin kan je heel eenvoudig waarschuwingen ontvangen op een emailadres als het systeem tegen een bepaalde situatie aanloopt. Dit emailadres kan het emailadres van de beheerder zijn maar het mag ook een ander emailadres zijn. Het kan ook zijn dat je gebruik maakt van een afdelingschef of manager en dat de waarschuwing (ook) daarheen verstuurd mag worden.

Enkele voorbeelden van deze signaleringen:

  • Emails die worden uitgestuurd naar werknemers of klanten komen terug: indien je gebruikt maakt van de afspraakherinnering in de agenda is het van belang te weten dat deze herinneringen aankomen en dat ze niet terugkomen in verband met een verkeerd gespeld emailadres of een te volle emailbox van de ontvanger.
  • Het systeem kan verlof of ziekte niet inboeken omdat er tijden worden gevonden op deze dag of omdat er tegelijk verlof is toegekend.
  • Iemand klokt uit en de dienstlengte is langer dan een zelf te bepalen ingestelde tijd van bijvoorbeeld 12 uur.

De ontvanger van de waarschuwingsemail kan met de inhoud van deze waarschuwing eventueel een actie gaan ondernemen zoals het handmatig invoeren of verwijderen van een gewerkte tijd en het alsnog invoeren van de juiste verzuimtijd.

Om gebruik te maken van deze waarschuwingen ga je naar je account pagina in het beheersysteem. Hier kan je de waarschuwingen aan- en uitzetten en eventueel de maximale dienstlengte invoeren. Je kan hier ook de maximale werktijd per week, per 4 weken en per 16 weken instellen zodat je aan de arbeidstijdenwet voldoet.


Terug naar alle functies