Vakantie opbouw


In het systeem van Klokin kun je gebruik maken van vakantie opbouw over gewerkte uren en vakanties inboeken voor de werknemers. Je kan dit zelf aan of uitzetten. Als je het niet aanzet registreert het syteem alleen de gewerkte tijden.

Als je deze optie wel aanzet vraagt het systeem je om een vakantie opbouw percentage. Dit percentage kan in de C.A.O. staan. Er is ook een wettelijk minimum bepaald.
Lees hier meer over vakantie opbouw: Op hoeveel vakantiedagen heb ik recht?

Als je het percentage hebt ingesteld wordt voortaan de opbouw berekend over de gewerkte uren. Dit saldo is in te zien onder de werknemers. Hier kan je ook vakanties inboeken. Deze vakanties worden weer afgetrokken van het saldo van de werknemer. Gebruik je een planning dan zie je de vakantie daar ook terug.

Je kan er voor kiezen om het personeel dit saldo in te laten zien op hun eigen omgeving. Je kan er bovendien voor kiezen om het personeel de vakantie aanvragen online te laten doen. Je hoeft dan als administratie alleen op dit verzoek te klikken en het goed te keuren of af te keuren. Je kan de medewerker  een terugkoppeling geven over deze beslissing.

Lees hier meer over vakantie opbouw en vakantiedagen


Terug naar alle functies