Ziekteverzuim

Het systeem van Klokin geeft je een eenvoudige manier om ziekmeldingen van het personeel te verwerken. Er wordt vastgelegd wanneer de ziekmelding ingaat en indien het verzuim langer duurt dan een x aantal dagen krijg je een melding op je dashboard dat het tijd is om contact op te nemen met de zieke werknemer.

Het is ook mogelijk om personeel met terugwerkende kracht ziek te melden: het inkloksysteem geeft aan of er na de datum van de ziekmelding gewerkte tijden van deze werknemer in het systeem staan en vraagt wat je wilt dat hiermee gebeurt én of je de contracturen wilt inschieten op de dagen dat de medewerker had moet werken.

In de planning of het rooster zie je dat iemand ziek is door de rode kleur van de ingeplande uren. Je kunt deze blokken eventueel aan andere werknemers toekennen. Indien de werknemer contracturen heeft dan worden deze elke dag in het systeem gezet onder de noemer `ziekteverzuim`.

Het documenteren van het tijdstip van het gesprek met de werknemer gebeurd automatisch. Je kunt ook een verslag schrijven van het gesprek echter raden wij af om daar persoonsgevoelige informatie in op te nemen. Lees ook dit nieuwsartikel: nieuws/avg-boete-voor-onjuiste-verzuimadministratie.

Het is ook mogelijk om tijdens de reïntegratie na langdurig ziekteverzuim op therapeutische basis in- en uit te klokken, meer daarover leest u hier: tijdregistratie op therapeutische basis.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen