Afrondingen

In het systeem van Klokin kan je automatische afrondingen op kloktijden instellen. Bijvoorbeeld iemand klokt in om vijf voor acht en krijgt als starttijd acht uur. Of iemand klokt uit om tien over vijf en krijgt als eindtijd vijf uur. Dit kan op drie verschillende manieren:

  • Door middel van starttijd en eindtijd instellen in het contract van de medewerker.
  • Door automatische afrondingsregels in te stellen.
  • Door te lange kloktijden terug te zetten naar de contracttijd van de medewerker.

De start en eindtijd op medewerker niveau kan een uitkomst zijn als het personeel eerder arriveert dan hun minimale aanvangstijd en alvast inklokt. De starttijd wordt dan aangepast naar de begintijd die je hebt ingesteld. Dit werkt op dezelfde manier met de eindtijd. Iemand heeft als maximale eindtijd 5 uur in de middag maar klokt uit om 10 over vijf. De eindtijd wordt dan op 5 uur gezet. Dit werkt echter alleen voor medewerkers met vaste aanvang en eindtijd.

Met de automatische afrondingsregels kan je afronden op hele uren, halve uren en een kwartier. Denk aan een dienst die om 08:00 begint maar de mensen komen wat eerder en gaan eerst nog even koffie halen of omkleden. Je kan dan een afronding instellen zodat de starttijd naar boven wordt afgerond op het eerstvolgende hele kwartier / half uur / uur of de uitklok tijd naar beneden afronden op het laatste hele kwartier / half uur / uur.

Als het gebeurd dat mensen vergeten uit te klokken of te lang doorwerken kan je de optie `automatisch uitklokken` aanzetten bij de betreffende medewerker op de medewerkerskaart. Het systeem controleert op gezette tijden of mensen te lang ingeklokt staan en klokt ze automatisch uit op hun contract tijd.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen