Competenties binnen de urenregistratie

Binnen het inkloksysteem van Klokin is het mogelijk om competenties aan te maken. Onder competentie verstaan we bijvoorbeeld een vaardigheid, bepaalde kennis of bepaalde kwaliteiten die je personeel bezit en die je inzet op de werkvloer. Het kan zijn dat je de geregistreerde tijd naast de afdeling, de locatie of het project óók op deze werkzaamheid wilt inboeken.

Het voordeel van deze extra registratie kan groot zijn. Je wilt als bedrijf graag inzage waar de personeelskosten zitten in een bepaalde periode. Of je wilt deze kosten doorberekenen aan klanten en opdrachtgevers en ze daarom specificeren op de factuur.

Het kan ook zijn dat je in je planning aan wilt geven dat er op een bepaald moment bepaalde werkzaamheden nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een cateraar die de tijd registreert op een bepaald project maar ook wil aangeven welke functies er nodig zijn, en deze in de planning open wil zetten zodat personeel zich hierop in kan schrijven.

Competenties zijn breed inzetbaar en je kan ze zelf vormgeven, denk aan

  • Een cateraar: koks, bediening, afwas, manager
  • Een schildersbedrijf: schuren, voorwerk, gronden, aflakken
  • Een fabriek: klaarzetten, inpakken, toezicht

Met de software van Klokin is dit heel gemakkelijk in te regelen. Je voert de competenties in en koppelt ze aan de betreffende werknemers. Bij de configuratie van het betreffende inklokscherm geef je aan dat de competenties moeten worden uitgevraagd. Dit werkt overigens ook prima samen met werknemers zonder competentie, die kunnen gewoon klokken op bijvoorbeeld de afdeling zonder in te voeren wat ze gaan doen. Nadat je alles hebt ingesteld worden de geklokte tijden in het systeem aangevuld met de eventuele werkzaamheden. In de planning kan je de werkzaamheden openzetten en in je export kan je de werkzaamheden terugvinden onder bijvoorbeeld de projecten.

Je mag natuurlijk altijd even contact opnemen als je een en ander gaat instellen of als je nog meer informatie wilt.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen