Standaard bezettingen

Gebruik je op jouw bedrijf een standaard bezetting of een repeterend rooster bijvoorbeeld voor ploegendiensten of horeca en winkels? Met Klokin kan je heel simpel een één tot tien wekelijkse bezetting of rooster samenstellen. Deze bezettingen en roosters zijn repeterend. Dus je hoeft het maar één keer in te stellen.

Je kunt de blokken in de bezetting of het rooster meteen koppelen aan een werknemer. Je kan er ook voor kiezen ze open te laten zodat je ze in de planning kunt gaan koppelen. Zo kan je er ook voor kiezen om de blokken aan een afdeling, locatie of project te koppelen, maar dat kan je ook later doen of zelfs helemaal uit zetten wanneer je dat niet gebruikt.

In de planning zie je welke blokken ongewijzigd uit de standaard bezetting of het rooster komen en welke zijn gewijzigd of er handmatig zijn ingezet. In de planning kan je natuurlijk ook de blokken aan een andere medewerker koppelen of ontkoppelen van een medewerker.

Op die manier zie je duidelijk in de planning welke blokken nog moeten worden ingevuld en of er vervanging moet worden gezocht vanwege ziekte of verlof. Het systeem geeft hier ook de eventuele contracturen weer, hoeveel een werknemer nog ingepland moet worden en je ziet meteen de conflicten die ontstaan door overlappende blokken, aflopende contracten, datum uit dienst en ziekte en verlof.

Voor bedrijven waarbij de planning of het rooster leidend is boven eventuele contracturen per week of de contracturen per dag hebben wij de optie Inklokken vanuit de planning ontwikkeld.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen