Feestdagen

Werkt jullie bedrijf met verlof en doorbetaling van het salaris bij officiële feestdagen?

Met het systeem van Klokin is het simpel om het hele bedrijf of een gedeelte van het bedrijf vrij te geven, eventueel met doorbetaling van salaris. Het kan ook zijn dat deze uren van het vakantiesaldo van de medewerker moeten worden afgeboekt. Misschien wil je de mogelijkheid om voor alle contract medewerkers automatisch de contracturen in het systeem te zetten bij een bedrijfsevenement?

Op het tabblad feestdagen kan je de feestdagen invoeren die bij jullie bedrijf van toepassing zijn. Je kan selecteren waar de tijd op ingeboekt wordt zoals bijvoorbeeld betaald verlof, onbetaald verlof, feestdag of vakantie. Je kan hier ook meteen instellen of er een toeslag is voor de werknemers die op die dag wel werken. Het toeslag percentage kan je hier dan invoeren .

Bijvoorbeeld: tweede kerstdag valt op maandag en je wilt deze dag bij iedereen inboeken met betaald verlof. De mensen die toch moeten werken door een storing of onderhoud wil je een toeslag geven van honderd procent op de gewerkte tijd op die dag zodat ze eventueel op een andere dag vrij kunnen nemen.

Indien je een toeslagpercentage invult dan betreft dit de mensen die die dag wel in en uit klokken. Deze toegekende toeslagen vindt je vervolgens terug in de excel export die je kan maken.

Indien iemand gewerkt heeft op de betreffende dag, maar minder dan zijn contracturen, dan wordt de dag aangevuld met gewerkte tijd of verlof tot aan de contract tijd. Dit staat los van eventuele toegekende toeslagen.

Lees meer over verlof en doorbetaling van salaris op feestdagen.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen