Kloksysteem met plaatsbepaling


Inklokken en/of uiklokken waarbij eerst de plaatsbepaling plaatsvindt? Dat is mogelijk indien met klokt via de WebApp! Dit kan heel handig zijn, want zo weet je dat indien een medewerker zich in of uitklokt op een bepaalde locatie, dat deze ook daadwerkelijk op die locatie aanwezig is.

Binnen het beheersyssteem kun je onbeperkt geo-locaties toe voegen. Stel je hebt verschillende vestigingen door het hele land. Dan kun je een organisatievorm binnen Klokin aanmaken genaamd Vestigingen. Hieronder hang je vervolgens jouw vestigingen, bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Indien je deze vestigingen voorziet van de juiste adresgegevens, dan kun je via de knop 'Bepaal locatie' de juiste GPS coördinaten ophalen. Het systeem zoekt voor jou de bijpassende longitude en lattitude op.

Vervolgens kun je zelf een straal bepalen waarbinnen er geklokt mag worden. Wanneer een medewerker zichzelf wil inklokken, dan zal de smartphone via 4G zijn huidige coördinaten ophalen en doorgeven aan het kloksysteem. Vervolgens kijkt Klokin of er een vestiging gevonden is die overeenkomt met de coördinaten en de opgegeven straal.

Indien dat het geval is dan wordt de medewerker ingeklokt of uitgeklokt, net welke klokactie van toepassing is. De tijd wordt dan ook automatisch weggeschreven op de bijbehorende vestiging, zodat hier een mooi stukje management informatie uit rolt.

We spreken hier over vestigingen, maar je kunt dit natuurlijk ook toepassen op andere organisatievormen zoals projecten, klanten, etc. Denk hierbij aan hoe nuttig dit kan zijn voor schoonmaakbedrijven, cateraars, logistieke dienstverleners en meer.

Heb je nog specifieke vragen of wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op.


Terug naar alle functies