Tijd voor tijd


Het saldo tijd voor tijd geeft aan hoeveel medewerkers te veel of te weinig hebben gewerkt ten opzichte van hun contract uren sinds een bepaalde datum. Omdat medewerkers de ene week iets teveel werken en een andere week iets te weinig, kan je dit met elkaar verrekenen. Dit noem je tijd voor tijd.

Als je in het systeem van Klokin aanvinkt dat je tijd voor tijd (tvt) gebruikt verschijnt er een tabblad `tvt / overwerk` bij de medewerkers. Hier kan je het verloop van het saldo per dag of per week bekijken:
bv Peter: week 33, contracturen 40, gewerkt 38:34 uur, af 1:26, saldo -4:53 uur

De tijd voor tijd balans loopt alleen mee bij medewerkers met een uren contract. Freelancers en nul uren contracten bouwen niets op, maar krijgen hun gewerkte tijd uitbetaald.

Bij de medewerker vul je de contracturen in. Dit kan per dag en per week. Vervolgens geef je bij het tabblad `tvt/ overwerk` een startdatum en eventueel een begin saldo tvt op. Dat is alles, vanaf nu loopt het tvt saldo automatisch mee met elke geklokte tijd. Wordt er tvt uitbetaald of is er een wijziging in het saldo dan kan je dit hier ook inboeken.


Terug naar alle functies