Tijd voor tijd

Het saldo tijd voor tijd geeft aan hoeveel medewerkers te veel of te weinig hebben gewerkt ten opzichte van hun contract uren sinds een bepaalde datum. Omdat medewerkers de ene week iets teveel werken en een andere week iets te weinig, kan je dit met elkaar verrekenen. Dit noem je tijd voor tijd.

Als je in het systeem van Klokin aanvinkt dat je tijd voor tijd (tvt) gebruikt verschijnt er een tabblad `tvt / overwerk` bij de medewerkers. Hier kan je het verloop van het saldo per dag of per week bekijken:
bv Peter: week 33, contracturen 40, gewerkt 38:34 uur, af 1:26, saldo -4:53 uur

De tijd voor tijd balans loopt alleen mee bij medewerkers met een uren contract. Freelancers en nul uren contracten bouwen niets op, maar krijgen hun gewerkte tijd uitbetaald.

Je hoeft slechts twee zaken in te voeren bij de medewerker:

  1. Bij de medewerker vul je de contracturen in, een startdatum van het contract en de duur.
  2. Onder het tabblad `tvt/ overwerk` voer je een startdatum en eventueel een begin saldo tvt in.
Dat is alles, vanaf nu loopt het tijd voor tijd saldo automatisch mee met elke geklokte tijd. Wordt er tijd voor tijd uitbetaald of is er een andere wijziging in het saldo dan kan je dit hier ook inboeken.

Wijzigingen in het saldo van de medewerker kan je terug zien in de tijdlijn onder de tabbladen saldo per dag en saldo per week. Er is dus altijd een overzicht of naslagwerk hoe het saldo van een medewerker precies tot stand is gekomen.


Terug naar alle functies 1 Maand Proberen